Bestemmingen

De mooiste verborgen parels van Europa

Europa heeft prachtige bestemming, elk met een eigen charme en uitstraling. Steden zoals Barcelona, Rome en Lissabon zijn erg bekend, niet alleen voor personeelsreizen. Deze maand kwam Travelpro met een aantal “verborgen parels” in Europa. Bezoek eens één van deze bestemmingen voor je volgende personeelsreis, het is immers leuker als je samen een compleet nieuwe bestemming kunt ontdekken.

Tromsø, Noorwegen

Op zoek naar avontuur, het noorderlicht en een dikke laag sneeuw? Tromsø is gelegen boven de poolcirkel in het noorden van Noorwegen. Je kunt hier deelnemen aan activiteiten zoals rendiersleeën, sneeuwschoenwandelen, een huskeytocht en ijsvissen.

Kotor, Montenegro

Dit schilderachtige stadje is gelegen aan de Adriatische Zee en omringt door imposante bergen. Kotor staat bekend om de goed bewaarde architectuur uit de middeleeuwen. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie zal je zeker charmeren met de vele smalle straatjes, gezellige pleinen en historische gebouwen.

Tirana, Albanië

De mix tussen de rijke communistische geschiedenis en de moderne architectuur is wat Tirana zo bijzonder maakt. Van de kleurrijke gebouwen, het Nationale museum en de levendige bars en clubs. Deze bestemming biedt het allemaal!

Gdansk, Polen

Een andere parel is de Poolse havenstad Gdansk. Ook deze stad wordt gekenmerkt door kleurrijke gebouwen, prachtige kerken en een historisch stadscentrum. Naast de stad kun je ook de Baltische kust gaan verkennen tijdens een cruise, waar je een stop kunt maken op het eiland Hel.

Riga, Letland

Riga staat bekend om de levendige culturele scene en de architectuur in Art Nouveau stijl. Van middeleeuwse kerken en charmante pleintjes tot het prachtige kasteel. Riga zal je verbazen!

Tbilisi, Georgië

De hoofdstad van Georgië is gelegen aan de voet van het Kaukasusgebergte, wat een prachtig uitzicht geeft vanuit de stad. Tbilisi staat vol met traditionele huizen, historische straatjes en de vele wijnbars. Er is hier een gezellige wijncultuur, vergeet dus niet een aantal Georgische wijnen te proeven.

Catania, Italië

Sicilië staat misschien wel bekend, maar meestal wordt de prachtige stad Catania overgeslagen. Deze stad zit vol cultuur, barokke architectuur en heeft uitzicht op vulkaan de Etna. Geniet van een picknick of wijnproeverij met een prachtig uitzicht op deze vulkaan, of geniet van de schitterende stranden aan de kust.

Bron: Travelpro