Bestemmingen

Land met de mooiste Europese steden: Polen

Uitgeroepen als het land met een van de mooiste en uniekste steden van Europa door Lonely Planet is Polen een opkomende bestemming. Het land is de thuisbasis van schilderachtige steden zoals Krakau, Warschau en Gdansk.

Krakau

Het voormalige koninklijke hoofdstad van Polen is tegenwoordig een harmonie van middeleeuwse architectuur en een moderne studentenstad. Ook voor personeelsreizen biedt Krakau unieke ervaringen. Van de kastelen en kathedralen tot de levendige cafés en restaurants, Krakau bruist van de cultuur. Eén van de bijzondere ervaringen die de stad biedt is een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka, net buiten de stad.

Warschau

De levendige hoofdstad van Polen is een stad vol kleur, veerkracht en geschiedenis. Doordat een groot deel van de stad verwoest is tijdens de tweede wereldoorlog is het tegenwoordig een fascinerende mix van moderne en historische architectuur. De stad heeft verschillende kastelen, musea, concertzalen en parken. De veerkracht die de stad uitstraalt maakt het een bijzondere bestemming.

Gdansk

Gelegen aan de Baltische Zee is ook Gdansk een stad vol kleur en geschiedenis, maar met een hele andere sfeer dan de andere Poolse steden. Deze oude havenstad was ooit een belangrijke stad aan de Oostzee en is ook de plaats waar de tweede wereldoorlog begon met de Duitse invasie van Polen. De oude binnenstad heeft prachtige oude koopmanshuizen, kerken en stadspoorten. Bezoek de verschillende musea, maak een prachtige boottour op de Wisla en ontdek de Poolse keuken tijdens een onvergetelijke incentivereis naar Gdansk.

Polen is een bestemming waar veel mensen nog niet zijn geweest en is daarom perfect voor een spectaculaire personeelsreis. Bespreek de mogelijkheden met Incentive Direct.

Bron: Lonely Planet “Best in Travel 2024”