Branche

Incentivereizen als investering

Tegenwoordig doen veel bedrijven er alles aan om hun personeel binnen te houden of juist om nieuw personeel te werven. Medewerkers vinden de baan niet meer bij ze passen of krijgen een beter aanbod bij een ander bedrijf. Hierdoor is de sfeer op de werkvloer en de algemene tevredenheid van het team erg belangrijk voor bedrijven. Incentivereizen kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Volgens Jim Bozelli en Bue Spark Event Design dragen incentivereizen bij aan een aantal voordelen.

Herinneringen boven bonusen

Incentivereizen bieden veel meer waarde dan een extra bonus of andere cadeau’s. Veel medewerkers hechten meer waarde aan herinneringen en ervaringen, waardoor incentivereizen de perfecte motivatie zijn. Daarnaast zullen ze de korte pauze van de dagelijkse drukte ook waarderen. Na de reis kunnen ze weer met verse energie en inspiratie aan het werk.

Dankbaarheid

Incentivereizen laten je medewerkers zien dat ze gewaardeerd worden. Daarnaast kan het als een bedankje dienen voor het behalen van doelstellingen en goede resultaten. Ook zal dit bijdragen aan de loyaliteit van de medewerkers: ze voelen zich immers beter op hun plek omdat ze gewaardeerd en gezien worden voor al het harde werk. Dit kan als gevolg hebben dat het verzuim op de werkvloer verminderd.

Motivatie

Medewerkers kunnen de incentivereis als extra motivatie gebruiken om bepaalde doelen en resultaten te behalen. Het zal niet alleen zorgen voor individuele motivatie, maar ook voor een beter samenwerking tussen collega’s. Zeker voor sales teams zal dit goed werken, als de doelen samen behaald zijn er is tastbaar bewijs van hun harde werk: een onvergetelijke incentivereis.

Betrokkenheid

Naast al het harde werk is het ook belangrijk dat het team zich ontspant en het leuk met elkaar heeft. Tijdens een incentivereis krijgen ze de kans te relaxen en elkaar beter te leren kennen op een informele manier. Dit zal een positieve invloed hebben op de werkvloer in zowel samenwerking en de algemene betrokkenheid in het bedrijf. Bozelli zegt dat incentivereizen hierbij aan bijdragen, net zoals een verbetering in de algemene productiviteit van mederwerkers.

Inspiratie

Een nieuwe omgeving, cultuur en leuke activiteiten kunnen zorgen voor inspiratie en creatieve ideeën. Daarnaast zullen de nieuwe perspectieven zorgen voor innovatie. Als de incentivereis op social media gedeeld wordt zal het ook andere bedrijven inspireren: beide als motivatie voor groei en om een goede indruk te maken. Niet elk bedrijf gaat op reis, degene die dit wel doen zullen uniek zijn en als gevolg ook meer nieuwe medewerkers aantrekken.

Bronnen: Blue Spark (21 februari 2024) en Jim Bozelli (18 maart 2024)