Trends

2024 trend: authentieke incentivereizen

Inmiddels zitten we al een tijdje in 2024 en zien we steeds meer trends rondom incentivereizen. Vorig jaar was het eerste jaar waarin iedereen weer vrij kon reizen, zonder de gevolgen van de Covid pandemie. Nu, 2 jaar later, zien we dat deze reizen langzaam aan het veranderen zijn.

Volgend SITE CEO Annette Gregg worden de incentivereizen voor de komende drie jaar veel experimenteler. Mensen willen nieuwe bestemmingen gaan ontdekken en plekken bezoeken die voor veel nog onbekend zijn. Volgens SITE is dit deels door de jongere generatie die nu de werkvloer instapt; ze willen authentiekere reizen. De bekende “zon-zee-strand” bestemmingen zijn niet meer goed en interessant genoeg. Authenticiteit, personalisatie en een onderdompeling in de nieuwe cultuur en omgeving zijn een aantal belangrijke criteria geworden.

Voor de organisatoren van deze unieke incentivereizen raad Greeg aan om samen met een DMC (Destination Management Companies) te werken. Zij zitten immers ter plaatse en weten de mooiste parels van de bestemming te vinden. Daarnaast kunnen ze helpen met het uitzoeken van unieke ervaringen en activiteiten die perfect bij de klant zullen passen. De incentivereizen hebben een echte wow-factor nodig, iets wat een goede indruk zal achterlaten.

Bron: Smartmeetings, 19 december 2023